אוזני המן בשריות, אצבעות פרגית עוף עטוף בחציל ועוד מטעמים

מירי זורגר No Comments on אוזני המן בשריות, אצבעות פרגית עוף עטוף בחציל ועוד מטעמים
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

אזני המן במלית חזה עוף

מצרכים לבצק

4 כוסות קמח

1 כוס שמן

1 כוס מים

1 כפית מלח

למלית

300 גר' חזה עוף טחון

3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

להברשה

ביצה מקושקשת

שומשומים בצבעים

אופן ההכנה

הכיני בצק מהמצרכים הנל

את מצרכי המלית ערבבי והעבירי לשקית זילוף

רדדי את הבצק קירצי דיסקיות בקוטר 7 ס"מ זלפי במרכז  סגרי למשולש הברישי בביצה פזרי שומשומים אפי בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואפי עד להשחמה.

 

ארוחה במרק

מצרכים

למרק

2 ק"ג עצמות של עוף מושחמות

4 גזרים קלופים

2 קישואים

2 קרישה

1 פלפל בהיר

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזליה

2 קולרבי

4 שיני שום

1 בצל אדום

3 עלי דפנה

5-6 פטריות שיטאקי מיובשות

4 חזות של עוף מפולטות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כוס סויה

להגשה

1 חב איטריות ראמן

1 חב פטריות שימגי לבנות

1 חב פטריות שימגי חומות

8 יח אפונת שלג

1 חב נבטים סינים

5 בצלים ירוקים קצוצים

3 גזרים חתוכים לגוליאן

1 חב עלי סלק קצוצים

מעט שמן שומשום

אופן ההכנה

הכינו את המרק

בשלו בסיר את רכיבי המרק מלבד הסויה 3 שעות על אש נמוכה בביעבוע עדין

סננו  הייטב הוסיפו את הסויה והביאו לרתיחה

ההגשה

בקערה סדרו את הירקות בקבוצות מהחזה עוף פררו לשערות דקות והניחו בצלחת הניחו חופן אטריות ראמן והגישו מיד

המרק מזין טעים ומענין.

 

צלעות טלה  אפויות

מצרכים

12 צלעות טלה

למרינדה

4 כפות חרדל דזון

1/3 כוס רוטב סויה

3 שיני שום כתושות

2 כפות סילאן

1/3 כוס שמן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי

2 כוסות שקדים פרוסים

אופן ההכנה

את מצרכי המרינדה ערבבי  טעמי ותקני תיבול

טבלו את הצלעות במרינדה הייטב בכל הצדדים וא"כ צפו בשקדים

הניחו על תבנית מרופדת בניר אפיה

אפו בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 7 ד' הפכו את הצלעות ואפו 7 ד' נוספות

הצלעטות מוכנות כשסכין ננעצת בקלות בנתח.

 

אנטריקות בירקות שורש

מצרכים

6 סטייקים אנטריקוט

1 שורש סלרי חתוך לקוביות

1 שורש פטרוזיליה חתןך לקוביות

3מ כפות פטרוזליה קצוצה

3 גזרים חתןכים לקוביות

2 כולרבי חתוכים לקוביות

מלח פלפל שחור גרוס טרי

500 מ"ל ציר עוף

1 כוס יין אדום

3-4 עלי דפנה

אופן ההכנה

טגני את ירקות השורש בשמן עד להשחמה קלה

את הסטייקים תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים

הוסיפי את הציר אל ירקות השורש\ הוסיפי  יין ואת יח הסטייק הביאי לרתיחה

בשלי כשעתיים או עד לצימצום הנוזלים

טעמי ותקני תיבול

 

צלי  אנטריקוט במרינדת שום

מצרכים

1 נתח אנטריקות במשקל של כ 3 ק"ג

למרינדה

2 ראשי שום טריים טחונים

3 כפות פפריקה אדומה

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

3 בצלים קצוצים

2 כוסות ציר בקר או  עוף

1 כוס יין לבן

מעט מלח

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה

את מצרכי המרינדה יש לערבב היטב בקערה המתאימה לגודל הנתח

את הנתח יש להעביר אל המרינדה ולצפות אותו במרינדה מכל הכוונים

לכסות בניילון נצמד ולהשהות לילה בקרור

לחמם שמן בסיר מתאים ולטגן את הנתח מכל הכוונים

חהנמיך את האש ולבשל 3 שעות

באים אין נוזלים יש להוסיף ציר בקר לפי הצורך

לצנן ללילה ולפרוס

להגיש עם רוטב מהצלי

 

 

פטה עוף עטוף בחציל

 

מצרכים

1 חציל פרוס לאורך

מלח ושמן לטיגון

למלית

שכבה א'

1\2 ק"ג חזה עוף טחון

1 כוס בצל מטוגן

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

שכבה ב'

3 עלי סלק ללא הגבעול הלבן

שכבה ג'

1\2 ק"ג בקר טחון

כוס בצל מטוגן

3-4 שיני שום

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות גזר קוביות חלוט במים רותחים

אופן ההכנה

טגני את החצילים משני הצדדים עד להשחמה

הכנת השכבה הראשונה

ערבבי את המצרכים והניחי בצד

הכנת השכבה השניה

קצצי את עלי הסלק

הכנת השכבה השלישית

ערבבי את המצרכין והניחי בצד

 

הרכבת המנה

רפדי תבנית אינגליש קייק עם פרוסות החציל לרוחה, הניחי שכבה ראשונה וישרי, הניחי שכבה שניה, פזרי שווה בשווה ומעל הניחי את השכבה השלישית.

כסי בנייר כסף ועפי כשעה

צנני ואז פרסי והגישי קר.

אצבעות פרגית

מצרכים

6 פרגיות-הירך ללא עצמות

6 פרוסות פסטרמה שווארמה

לתיבול הפרגיות

1 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית תבלין שקשוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 שיני שום כתושות

4 כפות שמן

אופן ההכנה

את הפרגיות יש לחתוך ל 4 אצבעות

לשים את כל הפרגיות בקערה ולתבל

לעטוף כל אצבע בפסטרמה ולהניח על תבנית מרופדת בנייר  אפיה

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 20 ד'

להגשה שמים מעל פירה 2 אצבעות פרגית ומגישים.

 

רול פרגית במלית שווארמה

מצרכים

6 יח פרגית

למלית

200 גר'  שווארמה הודו

4 כפות בצל מטוגן

3 חלבונים

מלח פלפל שחור גרוס טרי

למרינדת הפרגית

1 כף פפריקה

מעט מלח

מעט פלפל שחור מגרוס טרי

5 כפות שמן

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס ציר עוף

אופן ההכנה

את מצרכי המלית מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק

טועמים ומתקנים תיבול

ממלאים את הפרגית במסת המילוי ומגלגלים מסדרים בתבנית מתאימה לגודל

מכינים את המרינדה ומורחים אותה מעל הנתחים

אופים מכוסה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כשעה

מסירים כיסוי ומשחמים

מצננים וחותכים למדליונים.



0 תגובות